Kyl Wellwood vyrovnal gól, ktorý držal Ronald Petrovický

18.10.2011 Celý región

NEW YORK 18. októbra (WEBNOVINY) - Hokejový útočník Tomáš Kopecký strelil v pondelkovom zápase zámorskej NHL svoj prvý gól v drese Floridy, keď otváral v 7. min skóre derby s Tampou Bay.

Kopecký sa počas 15-minútového pobytu na ľade prezentoval 4 strelami, mínusovým bodom a jednou asistenciou.

Bod do kanadského bodovania za asistenciu si pripísal aj Ľubomír Višňovský, ktorého Anaheim vyhral v San Jose 3:2. Višňovský strávil na ľade takmer 20 minút. Rovnako dlhý čas dostal príležitosť aj domáci Michal Handzuš, ktorý vyslal na súperovu bránku štyri strely.

Vo floridskom derby v Tampe si až traja hráči Panthers pripísali pri výhre 7:4 na svoje konto po štyri body. Dva góly a dve asistencie dosiahli Stephen Weiss a Kris Versteeg, štyri asistencie nazbieral Brian Campbell. Hosťujúcej Floride vychádzali presilovky, dala v nej až päť gólov, jeden pridala v oslabení.

"Bol to jeden zo zápasov, v ktorých vám vyjde všetko. Podobné veci sa však nebudú stávať pravidelne," povedal po stretnutí Campbell, ktorý dosiahol všetky svoje gólové asistencie počas presiloviek.

V kalifornskom derby v San Jose bol hviezdou autor dvoch gólov Teemu Selänne z Anaheimu. Oba dal v prvej tretine, po ktorej Ducks viedli 2:0.

"Prvý gól je vždy veľmi dôležitý. Dnes sa to opäť ukázalo," hovoril po stretnutí Selänne. Anaheim dosiahol za štyri dni tri víťazstvá a v klube vládne veľká pohoda.

Winnipeg na svoje premiérové víťazstvo musel čakať do štvrtého zápasu sezóny, obnovený tím Jets zdolal Pittsburgh 2:1. Kanadskému mužstvu pomohol rýchly gól Kyla Wellwooda už po ôsmich sekundách hry. Wellwood vyrovnal rekord organizácie Thrashers/Jets v rýchlosti strelenia gólu, ktorý doteraz držal Ronald Petrovický. V NHL už bez víťazstva ostávajú len New York Rangers a Columbus.



Torontu sa štvrtý zápas v ročníku už vyhrať nepodarilo a stratilo po prehre 2:3 s Coloradom prvý bod. Avalanche sú po sklamaniach v posledných rokoch tentoraz na víťaznej vlne, z prvých šiestich duelov vyhrali päť, všetky na ľade súperov. Tri asistencie Shawna Horcoffa pomohli Edmontonu zdolať Nashville 3:1.

Výsledky pondelkových zápasov zámorskej hokejovej NHL:

Winnipeg - Pittsburgh 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 1. Wellwood (Burmistrov, Antropov), 19. Glass (Burmistrov) - 39. Z. Michálek (Letang, Cooke)

Edmonton - Nashville 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Góly: 46. T. Hall (Nugent-Hopkins, Horcoff), 48. R. Smyth (Horcoff), 60. Jones (Horcoff, R. Smyth) - 22. S. Kosticyn (Klein)

Toronto - Colorado 2:3 po predĺžení (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Góly: 21. Kessel, 56. Kuľomin (Phaneuf, MacArthur) - 24. Winnik (O´Reilly, Hejda), 35. Hejduk (E. Johnson, P. Šťastný), 62. Jones (Quincey)

San Jose - Anaheim 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Góly: 27. Vlasic (Mitchell, D. Murray), 52. Burns (J. Thornton, D. Boyle) - 10. Seläanne (S. Koivu, Ľ. VIŠŇOVSKÝ), 15. Selänne (S. Koivu, McMillan), 45. Perry (Lydman)

Tampa Bay - Florida 4:7 (2:2, 1:2, 1:3)
Góly: 10. Purcell (Shannon, M.-A. Bergeron), 14. Hedman (A. Hall, N. Thompson), 37. Lecavalier (M..A. Bergeron, Gilroy), 51. Stamkos (Gilroy, M.-A. Bergeron) - 7. T. KOPECKÝ (Jovanovski, B. Campbell), 18. Weiss (Kulikov, B. Campbell), 23. Versteeg (Weiss, B. Campbell), 33. Bergenheim, 41. Versteeg (Fleischmann, Weiss), 56. Weiss (Versteeg, Jovanovski), 57. Garrison (B. Campbell, Versteeg)
 

Vyberte región